Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2017

Digital Marketing & Social Media


Digital Marketing & Social Media
Το internet έχει δημιουργήσει ανοικτές πύλες άμεσης επικοινωνίας με τους χρήστες του. Επίσης άνοιξέ τον δρόμο στην οικονομία μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου. Η συμμετοχή των χρηστών με τις αλληλεπιδράσεις τους, έφερε την κοινωνική και οικονομική επικοινωνία με τους χρήστες του διαδικτύου. Το marketing είναι αυτό που βοήθησε τις επιχειρήσεις να προσεγγίσουν τους χρηστές του internet με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Αυτό είναι το digital marketing.
Ένα πετυχημένο digital marketing χρειάζεται χάραξη στρατηγικής, πρωτότυπο σχεδιασμό, στοχευόμενες  διαφημιστικές ιδέες, δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα. Αυτά όλα υπηρετούνται όταν υπάρχει έρευνα, συνέπεια, και συνεχή ανανέωση των project.
Internet sites, web banners, news letters, blogs είναι μερικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται ως μέσα με τα οποία διατηρούμε σε συνεχή επικαιρότητα την εικόνα της επιχείρησης και των προϊόντων ή των υπηρεσιών που προσφέρει. Τα κείμενα για να είναι αποτελεσματικά, πρέπει να είναι γραμμένα έτσι, ώστε, να είναι ευχάριστα και να κεντρίζουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη μας. To μήνυμα, η υπόσχεση προς τον καταναλωτή, πρέπει να είναι γραμμένο όσο πιο απλά και κατανοητά γίνεται, σε συνδυασμό με ένα δυνατό και πρωτότυπο δημιουργικό. Αυτό είναι που κάνει μια διαφήμιση μοναδική. Η επικαιρότητα αυτή επιτυγχάνεται με τη συγγραφή και ανανέωση κειμένων στο web site μας, καθώς, με την επιλογή  web banners, news letters. Έτσι ανανεώνουμε την επικοινωνία μας με τους χρήστες του διαδικτύου(internet) και αυτοί με την σειρά τους αλληλοεπιδρούν μεταξύ τους.
Τα social media είναι από τα βασικά εργαλεία του digital marketing. Η εταιρική μας τοποθέτηση και παρουσία σε αυτά πρέπει να γίνετε με σύνεση, με συνέπεια και συνέχεια. Χρειάζεται ανανέωση και περιεχόμενο. Το copywriters πέρα από το αρχικό concept και το στήσιμο μίας facebook page πρέπει να δημιουργεί περιεχόμενο (social media content) για όλα τα μέσα, σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε να διατηρεί το ενδιαφέρον των χρηστών ζωντανό να αλληλεπιδρά θετικά μεταξύ τους  και να δημιουργεί συνεχώς καινούργιους fans.
Ένας Μάρκετερ είναι η λύση για την επιχείρηση μας. Είναι ο γνώστης των εργαλείων της διαδικτυακής αγοράς και θα δώσει λύσεις στις ανάγκες της επιχείρησης. Ο Μάρκετερ με την δημιουργικότητα και την αποτελεσματικότητα που τον διακρίνει, δίνει ένα σαφές μήνυμα, μια δυνατή υπόσχεση του προϊόντος προς τον καταναλωτή. Είναι αυτός που θα προωθήσει την επιχείρηση μας στους χρήστες του διαδικτύου και θα αυξήσει τις πωλήσεις των προϊόντων ή των υπηρεσιών μας.