Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Add-ons για Firefox, κατασκευή ιστοσελίδων

Add-ons για Firefox, κατασκευή ιστοσελίδων
To Firefox είναι ένας από τους καλύτερος we browser. Ένας από τους λόγους είναι η δυνατότητα του να αποκτά νέες δυνατότητες με τη προσθήκη add-ons.
Λίστα add-ons
1. Firebug more info | download

Ο Firebug είναι ένα χρήσιμο add-on του Firefox για web designers. Επιτρέπει τη προβολή και τη διόρθωση CSS, HTML, και JavaScript ζωντανά σε μια ιστοσελίδα. Με τη χρήση του Firebug μπορούμε να πάμε σε μια ιστοσελίδα και να αλλάξουμε την εμφάνιση της on-the-fly και αν μας αρέσουν οι αλλαγές να τις εφαρμόσουμε μόνιμα στο design.
2. ColorZilla more info | download

Πολλές φορές θέλουμε να δούμε πιο ακριβώς είναι το χρώμα ενός στοιχείου μιας ιστοσελίδας και χάνουμε χρόνο ψάχνοντας στο κώδικα ή παίρνοντας screenshots. Το ColorZilla είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που μας δείχνει το χρώμα οποιουδήποτε pixel της ιστοσελίδας. Το χρώμα φαίνεται σε HEX και σε RGB μορφή.

3. Screengrab more info | download

Ένας εύκολος τρόπος για να παίρνουμε screenshots. Το Screengrab κάνει grab σε αρχείο (png ή jpeg) ή στη μνήμη (clipboard). Μπορεί επίσης να κάνει grab μια συγκεκριμένη περιοχή της σελίδας.

4. Web Developer more info | download
 
Με αυτό το add-on μπορούμε να απενεργοποιήσουμε τα cookies, τις εικόνες, JavaScript, referrers, CSS και cache. Μπορούμε να κάνουμε resize, να δούμε τα passwords σε φόρμες, τα alts και τις διαστάσεις των εικόνων. Επίσης μπορούμε να δούμε τα στοιχεία CSS της σελίδας, να επεξεργαστούμε τον κώδικα HTML ή τα CSS styles
·         browser resize and code validations

5. IE Tab more info | download

Ο browser (Internet Explorer της Microsoft) λόγο των ιδιαιτεροτήτων του και το πλήθος από bugs πρέπει οι web designers να βλέπουν πως εμφανίζεται η σελίδα που κατασκευάζουν και στον Internet Explorer. Για να μη χρειάζεται να ανοίγουμε δυο browsers μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το IE Tab. Το IE Tab ανοίγει ένα νέο tab το οποίο είναι κατά βάση ο Internet Explorer μέσα στο Firefox! Το add-on δουλεύει μόνο στα Windows.

6. MeasureIt more info | download

Οι web designers χρησιμοποιούν το εργαλείο αυτό στο να μετράνε τις διαστάσεις και τις αποστάσεις σε μια ιστοσελίδα με τη χρήση ενός εικονικού χάρακα.

7. FireFTP more info | download
 
Το FireFTP είναι ένα πρόγραμμα FTP για το FireFox. Έχει τις ακόλουθες δυνατότητες:
·         directory comparison
·         syncing directories while navigating
·         SFTP, SSL encryption
·         search/filtering
·         integrity checks
·         remote editing
·         drag & drop
·         file hashing