Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2017

Google Reviews: Τι πρέπει να προσέξω!

Google Reviews: Τι πρέπει να προσέξω!
Διαβάσετε όσο πιο αναλυτικά μπορείτε τις επίσημες οδηγίες της Google εδώ.
Τι ακριβώς εξυπηρετούν οι βαθμολογίες της Google;
Σκοπός της Google είναι να ευρετηριάσει και να ταξινομήσει όσες πιο πολλές πληροφορίες μπορεί ώστε να μας βρει γρήγορα και στοχευόμενα αυτό που ψάχνουμε. Στο χώρο των επιχειρήσεων, έχει ευρετηριάσει τις κατηγορίες, τις τοποθεσίες, τις διευθύνσεις, τα τηλέφωνο κοκ
Αυτό που είχε μείνει απέξω ήταν οι γνώμες των πελατών. Το ΤΙ δηλαδή λένε οι πελάτες μας και οι συνεργάτες μας. Αν υπάρχουν κάποιες θετικές απόψεις, τότε ίσως αυτές να μεταφραστούν σε reviews με 5 αστεράκια. όπως επίσης και αν κάποιος έχει απογοητευτεί, τότε να μας δώσει ένα αστεράκι και μια αρνητική κριτική.
Πόσο επηρεάζει στο SEO
Η Google λαμβάνει ΠΑΡΑ πολύ σοβαρά υπόψιν της τα reviews και αυτό είναι αυτονόητο. Και εσείς στην θέση της το ίδιο θα κάνατε. Αν είχατε δύο ακριβώς ίδια site, ποιο θα βγάζατε πρώτο στις αναζητήσεις; Μα φυσικά αυτό που μιλούν οι πελάτες για αυτό περισσότερο.
Διαχείριση αρνητικών ή ψεύτικων κριτικών
Θέλει πάρα πολύ προσοχή στα reviews διότι αν κάποιος δημιουργήσει εσκεμμένες θετικές ή και αρνητικές κριτικές τότε αυτό θα έχει πολύ αρνητικά επακόλουθα. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται:
Να έχετε εσείς την πλήρη ιδιοκτησία της σελίδας στο Google+ ή Google Business,
Να γίνει σωστή και μεθοδική επικοινωνία με προσωπικό της Google.