Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

Τα Smartphone της Nokia και οι μηνύσεις κατά της Apple

Τα Smartphone της Nokia και οι μηνύσεις κατά της Apple
Η Nokia έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές με όλους τους τρόπους, την επιστροφή της στα smartphones μέσω της HMD Global. Ωστόσο, το comeback δεν θα μπορούσε να περιλαμβάνει μόνο κινητά, αλλά και τις απαραίτητες μηνύσεις για παραβιάσεις πατεντών.
Η φινλανδική εταιρεία μηνύει την Apple σε ΗΠΑ και Γερμανία. Στην μήνυση η Nokia ισχυρίζεται ότι η Apple έχει παραβιάσει 32 από τις πατέντες της που αφορούν σε οθόνη, user interface, software, κεραίες, chipsets και τεχνολογίες video coding.
Η επίσημη ανακοίνωση δεν δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως παραβιάζει η Apple τις πατέντες αυτές. Επιπλέον, η Nokia αναφέρει ότι από την συμφωνία που έκανε με την Apple το 2011 και η οποία κάλυπτε κάποιες από τις πατέντες, η Apple έχει απορρίψει νέες προσφορές της Nokia για συμφωνίες που αφορούν σε πατέντες τις οποίες χρησιμοποιεί σε προϊόντα της. Αυτός είναι και ο λόγος που προβαίνει σε μηνύσεις.
Ο Ilkka Rahnasto, επικεφαλής του τμήματος Nokia Patent Business, δήλωσε: «Through our sustained investment in research and development, Nokia has created or contributed to many of the fundamental technologies used in today’s mobile devices, including Apple products. After several years of negotiations trying to reach agreement to cover Apple’s use of these patents, we are now taking action to defend our rights».
Information Technology Engineer - Developer

Δεν υπάρχουν σχόλια: