Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Πανόραμα Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών

Πανόραμα Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών
Μικρή μείωση σημείωσαν οι πωλήσεις των επιχειρήσεων του κλάδου των ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, σύμφωνα με τους ισολογισμούς του 2015, που αφορούν σε δείγμα 16 εταιρειών λιανεμπορίου, 3 εταιρειών τηλεφωνίας και 19 προμηθευτικών επιχειρήσεων.
Η ανάλυση των βασικών μεγεθών και δεικτών των επιχειρήσεων περιέχεται στη νέα ετήσια έκδοση «Πανόραμα Επιχειρήσεων Λιανεμπορίου Ηλεκτρικών & Ηλεκτρονικών Ειδών 2016» της Boussias Communications, όπου παρουσιάζονται, επίσης, σημαντικές λιανεμπορικές επιχειρήσεις, με συνεντεύξεις της ανώτερης διοίκησης και με χάρτες που απεικονίζουν το δίκτυο των καταστημάτων τους.
Οι 16 εταιρείες λιανεμπορίου που αποτελούν το δείγμα μελέτης παρουσίασαν μικρή μείωση στις πωλήσεις τους κατά 1,05%. Αντίστοιχα, οι εταιρείες τηλεφωνίας σημείωσαν μείωση στις συνολικές πωλήσεις τους κατά 0,88%, ενώ οι πωλήσεις των εμπορευμάτων τους μειώθηκαν κατά 0,61%. Αντίστοιχα και οι προμηθευτές παρουσίασαν μικρή μείωση στις πωλήσεις, κατά 0,43%. Αναμφίβολα ρόλο στις εξελίξεις παίζει και η ανάπτυξη των πωλήσεων μέσω διαδικτύου, που αναμένεται να ενταθεί στο μέλλον.
Η συνεχιζόμενη ύφεση επέδρασε σίγουρα και στην εσωτερική λειτουργία των επιχειρήσεων. Η μειωμένη ρευστότητα της αγοράς άλλαξε σημαντικά τη διαχείριση αποθεμάτων, διαθεσίμων και πιστώσεων. Οι επιχειρήσεις, προκειμένου να παραμείνουν ανταγωνιστικές, προσπάθησαν να μειώσουν τα κόστη τους και να γίνουν πιο παραγωγικές. Σε μεγάλο βαθμό τα κατάφεραν, όπως φαίνεται και από τη βελτίωση των δεικτών κερδοφορίας.

πηγή:eea.gr